gallery/logo_ecomania

Rajamäen kyläyhdistys

Rajamäen kylätalon, Terveystie 1

Viikko 3 ohjelma, 14.1 – 18. 1, klo 10-12.30.

Ke Kahvittelua keskustelun lomassa

To Erilaisia pelejä

Pe Sukututkinuksesta lisää

Kaarlo Palomäen Lumikuvia näyttely auki enää tämänviikon.

Viikko 4 ohjelma, 21.1 – 25. 1, klo 10-12.30.

Ma Suljettu

Ti Lukupiiri

Ke Kahvikerho, pelejä

To Yhteislauluja

Pe Omia esityksiä

Ensi viikolla avautuu uusi valoku- vanäyttely, Nummisuutarit

Kahvia ja teetä saatavilla, maksua vastaan

Tiedostelut ja yhdistysten tilavaraukset p. 0442197574

Tervetuloa!

Päivitetty 15.1-19

Rajamäen Kyläyhdistys, sääntömääräinen syyskokous 14.11.2017

Toimintakertomus vuodelta 2017

Rajamäen kyläyhdistyksen tarkoituksena on kehittää Rajamäen aluetta lähiympäristöineen, aktivoida asukkaita ajamaan yhteisiä asioita ja kanssakäymiseen keskenään sekä toimia yhteistyötahojen koollekutsujana sekä erilaisten keskustelujen ja tapahtumien alulle saattajana.

Yhdistyksen toiminta vuonna 2017 on ollut vilkasta ja monipuolista ja se on toiminut tavoitteidensa mukaisesti.

Kirpputoritoiminta: kevään ensimmäinen kirpputori pidettiin 17.5. Kirppareita pyrittiin pitämään 1-2 kuukaudessa. Myyjiä oli noin 10 -30 kerrallaan, myyjien määrään vaikuttivat sääolosuhteet. Kirpparitapahtumat olivat vilkas ja toivottu toritapahtuma rajamäkeläisille. Kirppisvastaavan toimi Antti Rummukainen ja kyläavustaja Rolf Tuominen. Kirppistoiminnasta kertyy yhdistykselle jonkin verran tuloja ja samalla lisättiin yhdistyksen tunnettavuutta. Avoimet kylät -hankkeen teeman puitteissa pidettiin kirppari myös la 10.6. yhteistyössä Rajamäen Kehityksen kanssa.

Rajamäen talo ja kahvitus: Rajamäen talon museolla kyläyhdistys oli mukana Nurmijärven Opaskerhon kanssa. Yhdistyksen hallituksen jäsenet hoitivat kahvitukset sunnuntaisin aukioloaikana (8 sunnuntaita). Yhteistyö on toiminut jo yli viidentoista vuoden ajan. Yhdistykselle kertyi jonkin verran tuloja toiminnasta.

Kesäteatteri koko perheelle: Yhdistys järjesti 2.7. pidetyn teatteriesityksen koko perheelle. Teatteriryhmä Teatteriperä esitti näytelmän Pekka Puupään perintö. Yhdistys hoiti kahvituksen myynnin.

Kylätalo: Rajamäen kylätalohakkeen osalta pidettiin rajamäkeläisille yhdistyksille tiedotus- ja yhteistyötilaisuus 5.4. Artturisalissa. Kunnalle laadittiin kirje ja esitys kylätalohankkeesta. Kunnan tilahallinnon kanssa käytiin neuvotteluja entisen terveysaseman saamiseksi kyläyhdistykselle kylätaloksi. Yhdistyksestä Tuija Tuominen–Peltola toimi neuvottelijana. Joulukuussa asia varmistui niin, että saatiin ensimmäinen versio vuokrasopimuksesta ja tarkoitus oli, että toiminta voisi alkaa vuoden 2018 alusta.

Emory -hankkeen kautta avustushakemus: Kylätalon varustamiseksi (huonekaluja, tietokone yms,) ja yhdistyksen käyttöön erilaisiin ulkoilmatapahtumiin tarvittavien telttojen sekä kalustusten hankkimiseen haettiin avustusta. Hakemus jätettiin pöydälle Emo -hankkeen pyynnöstä siihen asti, kunnes yhdistys on saanut vuokrasopimuksen kunnan kanssa.

Siivouspäivä: Äitienpäiväksi siistiksi – siivouspäivä pidettiin 10.5. Talkoissa oli mukana noin 20 henkilöä, vaikka ilma oli sateinen. Talkoolaisille tarjottiin kahvi/mehua ja pullat Cafe Murussa. Myös Rajamäen koulut opettajineen ja oppilaineen järjestivät siivoustempaukset alueillaan. Vapaaehtoisia talkoolaisia osallistui myös roskien poiskuljettamiseen. Kunta järjesti roskapussit kirjaston kautta.

Vaalipaneeli/kyläilta: Keväällä 2017 pidettiin kuntavaalit ja kyläyhdistys järjesti vaalipaneelin 29.3. illalla. Mukana paneelissa oli kaikista puolueista rajamäkeläinen vaaliehdokas. juontajina toimivat Tuija-Tuominen Peltola ja Risto Ansolahti. Yleisö esitti aktiivisesti kysymyksiä panelisteille. Myös yläkoulun opiskelijat olivat laatineet oppitunneillaan kysymyksiä ehdokkaille.

Kyläasian neuvottelukunta: Kunta perusti kylien yhteistyöelimen keväällä ja yhdistys valitsi edustajaksi yhdistyksestä Tuija Tuominen-Peltolan ja Anja Lammion varalle.